SALLANDSLANDBIER.NL

 

 

Nieuws
Vrouwen nemen de Sallands Landbier Brouwerij over in Raalte

Op donderdag 13 september wordt de Sallands Landbier Brouwerij in Raalte voor een dagje overgenomen door maar liefst 10 vrouwen.

Het zijn niet zomaar vrouwen, maar echte bierkenners die hun ‘mannetje’ staan.Ze gaan in Raalte zelf hun Tasty Lady bier brouwen.Tasty Lady bier is gebrouwen door 5 ladies om het dogma dat bier louter een echte mannenwereld is voor eens en altijd de fles in te drukken.De andere 5 vrouwen zijn liefhebbers van speciaalbier uit het hele land.

De Ladies starten om 08:00 met het storten van de mout van het eerste brouwsel. Rond 12 uur wordt de hop toegevoegd en rond 13:00 wordt het tweede brouwsel opgestart. Tegen 18:00 zijn de brouwsels klaar.

 

De Sallands Landbier BUS gaat rijden voor u!

Rond de vakantieperiode word de Sallands Landbier Bus weer uit de stalling gehaald. Deze bus haalt u op van uw vakantiebestemming voor een rondleiding en proeverij bij de Sallands Landbier Brouwerij. Ook brengen wij u weer terug naar uw vakantiebestemming.

Voor €12,- p/p. heeft u een onvergetelijke donderdagmiddag.

Klik hier voor de route en de tijden van de Bus

 

Bierweekend Oost (17 & 18 maart)

PERSBERICHT:

Raalte, zaterdag 17 maart 14-22 uur en zondag 18 maart 12-18 uur. In de kelder zullen diverse regionale brouwerijen hun bieren presenteren. Aan vertier voor de kinderen is gedacht. Met medewerking van PINT Oost i.o.

Sallandse Landbierbrouwerij, Almelosestraat 2, 8102 HD Raalte, www.sallandslandbier.nl, info@sallandslandbier.nl

Verdere informatie volgt........

 

24/25 September OPEN BROUWERIJDAGEN

Op zaterdag 24 en zondag 25 September 2011 worden de Open Brouwerijdagen weer georganiseerd. De Sallandse Landbierbrouwerij doet hier natuurlijk ook aan mee en op deze dagen zal de brouwerij open zijn voor publiek.

In het gehele weekend, zijn er verschillende activiteiten die u kunt beoefenen zoals, bierfietswedstrijd, Het Open Sallands Kampioensschap Bierpulschuiven.

Ook voor de kinderen zijn er verschillende activiteiten zoals, een grote springkussen, de kinderen kunnen zich laten sminken, en natuurlijk een heerijke suikerspin.

Tijdens deze dagen zal er ook ieder uur een rondleiding zijn door de brouwerij met een bierproeverij. Natuurlijk hebben wij ook aan de muzikale noot gedacht en niemand minder dan Erwin Nyhoff verzorgd het hele weekend lang de muziek. Om alvast in de stemming te komen kunt u hieronder een aantal liedjes van hem luisteren.

Erwin Nyhoff - Take your Time
Erwin Nyhoff - Bye, Bye Baby
Erwin Nyhoff - About our love

 

Vijftig bierbrouwerijen openen hun deuren tijdens de Nederlandse Brouwerijdagen 2011

Nederland heeft meer dan honderd bierbrouwerijen!

En die brouwerijen maken heel veel verschillende bieren in alle uiteenlopende smaken. Maak kennis met de bieren en de brouwers op zaterdag 24 en zondag 25 september 2011.

Vijftig brouwerijen stellen hun bierbrouwerij, proeflokaal, etc. open voor het publiek. Daarmee wordt het record van 2010 (30 deelnemers) ruimschoots overtroffen! U bent welkom in Almere, Amersfoort (2x), Amsterdam (4x), Arnhem, Berghem, Bodegraven, Coevorden, De Meern, Den Haag, Den Ham, Den Hoorn, Ermelo, Gramsbergen, Groningen (2x), Haarlem, Heerlen, Hengelo, Heumen, Hilvarenbeek, Hulst, Jabeek, Kamperland, Leiden, Limmen, Moergestel, Nagele, Nijmegen, Oirschot, Ommen, Oosterhout, Oud-Beijerland, Oudeschild, Purmerend, Raalte, Rha, Roermond, Rotterdam, Schijndel, Sint-Michielsgestel, Uithoorn, Veenhuizen, Weesp, Wezep, Zaandam, en Zutphen.Het programma en de openingstijden verschillen per locatie.
Op de website http://www.nederlandsbier.nl vindt u meer informatie.
Klik op de KAART voor de deelnemende brouwerijen in uw regio.
Of klik op de LIJST voor een overzicht van de deelnemers op zaterdag en/of zondag.

Kom langs en geniet van Nederlands Bier!

 

 

 

 

 

 
 
Almelosestraat 2
8102HD
Raalte
TEL: 074-2591311
FAX: 074-2590035
INFO@sallandslandbier.nll